dinsdag, 7. november 2006 - 9:09

Historische scheepswerf

Hoogezand-Sappemeer

De Historische Scheepswerf in Hoogezand-Sappemeer is een van de plekken waar op gestemd kan worden in het nieuwe AVRO-televisieprogramma Restauratie, dat vanaf 18 november aanstaande zal worden uitgezonden om 20.20 uur op Nederland 2.
In een reeks van vijf afleveringen worden in totaal vijftien gebouwen die nodig gerestaureerd moeten worden aan de kijker voorgesteld. Aan het eind van elke aflevering stemt de kijker welk gebouw doorgaat naar de grote finale op 17 december.

Deze finale zal uitmaken welk bouwwerk uiteindelijk het felbegeerde bedrag van minimaal 1 miljoen euro in de wacht sleept! Per aflevering van 'BankGiro Loterij Restauratie' worden drie bouwwerken die ernstig in verval zijn geraakt onder de loep genomen.

De genomineerde gebouwen zijn landelijk verspreid. Van buitenplaats tot kastelen en van boerderijen tot fabrieken. En de Historische Scheepswerf dus. De presentator wordt tijdens de verkenning van de gebouwen bijgestaan door twee experts - een architectuurhistoricus en een kunsthistorica.

Daarnaast zal er per gebouw een bekende Nederlander zijn die zijn of haar affiniteit met het bouwwerk toelicht en de kijker oproept op dat gebouw te stemmen. Door middel van indrukwekkende computeranimaties wordt voor de kijker duidelijk gemaakt hoe het bouwwerk er na de restauratie uit kan komen te zien.

Vanaf 18 november op Nederland 2 om 20.20 uur.
Provincie:
Tag(s):