donderdag, 14. september 2006 - 13:31

Ho-Pin Tung op weg naar een stoeltje in de GP2

De Nederlands Chinese coureur Ho-Pin Tung rijdt dit jaar erg goed in het Duits Formule 3-kampioenschap. Tung leidt momenteel met een voorsprong van 20 punten het kampioenschap waarbij Nederlander Ferdinand Kool de tweede positie bezet.

De goede resultaten van de afgelopen jaren die Tung heeft neergezet, en uiteraard de prestaties dit jaar, zijn niet onopgemerkt gebleven. Ho-Pin en zijn manager Bert Winkler waren afgelopen weekend te vinden in Monza waar ze met veel GP2-teams hebben gesproken over de mogelijkheden voor volgend jaar.

Winkler legde exclusief aan F1Today.nl uit hoe het ervoor staat:"Momenteel richten we ons volledig op het Duits Formule 3-kampioenschap, dat is onze eerste prioriteit. Daarnaast ben ik bezig om de mogelijkheden voor volgend jaar te bekijken. GP2 is de makkelijkste en snelste weg richting de Formule 1 en een erg aantrekkelijk kampioenschap, maar ook Champ Car is een serieuze kandidaat om in te rijden."

GP2 is uiteraard een goede klasse om in uit te komen, getuige de doorstroming die afgelopen jaar plaats heeft gevonden en ook komend seizoen al enkele coureurs kent die zullen doorstromen, zoals Kovalainen en Nelsinho Piquet. Wat was de exacte bedoeling van het bezoek in Monza?
"We hebben met bijna alle GP2-teams gesproken in Monza, behalve met ART en BCN Competition, maar met BCN hebben we kort voor Monza nog contact gehad. Ik ben al eerder in contact geweest met de teams, met Ho-Pin erbij valt dat meer op en zo kunnen de teambazen ook met hem kennis maken."

"De budgetten in de GP2 die een coureur tegenwoordig moet meenemen zijn verschillend maar de bodem ligt ongeveer rond 1 miljoen euro. Het is net wat je wilt, alleen races rijden of kun je meer geld bij elkaar brengen zodat je ook vaak kan testen en zo progressie kan boeken met het team. We zijn nog niet rond op ons budget maar wel aardig op weg. Ik kan niet zeggen hoeveel kans Ho-Pin maakt op een GP2-stoeltje, dat kan ik pas zeggen als hij daadwerkelijk erin rijdt!"

Champ Car is de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Interessant om te weten is dat de Champ Car-serie volgend jaar naar Nederland komt en een race op het circuit in Assen gehouden wordt. Winkler:"Champ Car is ook een optie en zeker een mooie klasse. Ho-Pin en ik zijn samen o.a. naar de race in Canada geweest en hebben daar contacten gelegd met enkele teams. Het is een afweging die we moeten maken, maar GP2 heeft onze voorkeur vanwege het feit dat dit de kortste weg richting Formule 1 is."

Komend weekend rijdt Tung de voorlaatste race in het Duits Formule 3-kampioenschap in Salzburg. Als alles goed verloopt kan Tung de Formule 3-titel op zijn naam schrijven. Waar hij volgend jaar zal racen zal de komende winter duidelijk worden.
Categorie:
Tag(s):