zondag, 17. september 2006 - 16:24

Ho-Pin Tung wint Duits F3-kampioenschap

Dit weekend wist de Chinees Nederlandse coureur Ho-Pin Tung in stijl zijn zevende overwinning van het seizoen te scoren waarme hij meteen de 2006 Recaro Formule 3 kampioen is geworden. Tung (23) startte de race op plek zes en wist in de allerlaatste ronde van een zinderende race nog de leiding de pakken.

De race op het ultra snelle Salzburgring was zeer spannend. Nathan Antunes startte vanaf de pole position maar liet direct zijn motor afslaan. Ho-Pin startte op plek zes en schoot meteen door naar plek vier. Hij wist teamgenoot Kool door middel van een slipstream in the halen en na de safetycar periode lukte het ook om Renger van der Zande in te halen.

In de laatste ronde passeerde Ho-Pin op koers naar het kampioenschap ook nog eens de leider in de race: Harald Schlegelmilch. Ondanks dat Schlegelmilch nog probeerde te blokken viel hij zelf na de hele race op kop te hebben gereden terug naar de vierde plek waardoor Ho-Pin zijn zevende overwinning van het seizoen wist te pakken.

"Super! gestart als zesde en als eerste gefinished. Het was een geweldige race. Gisteren kwamen we op het rechte stuk wat snelheid tekort maar mijn crew heeft het één en ander aan de auto veranderd wat voor verbetering zorgde. Het moeilijkste was nog om mijn teamgenoot in te halen want die heeft natuurlijk exact dezelfde auto tot zijn beschikking. In de allerlaatste ronde kon ik door een slipstream ook nog Schlegelmilch inhalen, hij probeerde me te blokken en we raakten elkaar zelfs nog lichtjes. Het is geweldig om het kampioenschap in stijl te winnen met een overwinning!", aldus de kersverse kampioen.
Categorie:
Tag(s):