zaterdag, 29. juli 2006 - 20:54

Hoe nu verder voor MF1 Racing?

Een matige kwalificatie voor het team van Christijan Albers. Na de recente prestatieverbetering is het moeilijk om zo 1-2-3 aan te wijzen waar de volgende stap vandaan moet komen. Nog meer slecht nieuws bereikte het team dit weekend met het bericht dat het de alom geprezen Toyota motoren kwijt gaat raken aan Williams.

Albers reageerde: “We doen ons best om een positieve draai te geven aan wat tot op heden een afschuwelijk weekend voor ons mag heten. Op vrijdag pech met die motorstoring. Dan ‘s middags de regen die er voor zorgde dat we maar een paar ronden konden rijden en in feite de tweede sessie voor iedereen verpestte. Vanochtend dan weer elektronische problemen, er lijkt geen eind aan te komen.�

Maar de Nederlander liet niet de gelegenheid voorbijgaan er op te wijzen wie de snelste Midland-coureur was: “Positief bezien kan ik deze kwalificatie toch een beetje als een overwinning zien, aangezien ik een aardige tijd reed met de banden die ik had vergeleken met mijn teamgenoot.�

Tegelijkertijd was het daarmee wel de eerste maal dat de altijd ambitieuze Albers feitelijk erkende dat hij met de MF1 Racing dit seizoen weinig uit kan richten behalve teamgenoot Monteiro zoekrijden. Deze had overigens grondig de pest in nadat hij naar eigen zeggen door David Coulthard was opgehouden in de kwalificatie.

Hij zei: “Dit was de tweede maal in evenzoveel kwalificatietrainingen dat de heer Coulthard, die toch lang genoeg rondrijdt om beter te weten, mij blokkeerde in mijn vliegende ronde. Hij flikte het mij tijdens de kwalificatie in Magny-Cours, deed het gisteren bij Christijan in de vrije trainingen en vandaag opnieuw bij mij.

“Echt ongelooflijk�, gaat de Portugees er eens goed voor zitten, “omdat hij altijd de eerste is om te klagen als hij vindt dat iemand het bij hem heeft gedaan, en toch denkt hij er zelf wel mee weg te komen. We gaan natuurlijk dit keer klagen bij de wedstrijdleiding, want dit is gewoon te veel van het goede.

“Hopelijk kunnen we er met wat geluk nog wat van maken dit weekend�, leek Monteiro er zelf nauwelijks nog in te geloven.
Categorie:
Tag(s):