zaterdag, 3. juni 2006 - 20:08

Hoe zag het leven van een Viking eruit?

Eindhoven

Het begin van de maand juni staat in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven geheel in het teken van Vikingen ook wel Noormannen genoemd. Op zaterdag 3 juli vond er een groot uniek concert plaats van de Keltische folk-and “Rapalje�. Tijdens het Pinksterweekend 2006 werd er een grote vikingmarkt gehouden in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven. Noormannen uit heel Europa kwamen naar Eindhoven om de bezoekers te laten zien hoe het leven van de vikingen eruit zag.

De handelsmarkt was groter en veelzijdiger dan ooit tevoren. Vele ambachtslieden maakten en verhandelden producten als zwaarden, helmen, drinkhorens, glaskralen, huiden, spintollen en aardewerken potten. Wat te denken van sieraden gemaakt van zilver, bot en barnsteen? Terwijl kinderen zich konden vermaken met weven, brood bakken, oude volksspelen uit het vikingtijdperk én zwaardvechten.

Er liepen verschillende levende geschiedenis-groepen rond waaronder krijgers, maar er werden ook diverse ambachten uitgeoefend zoals smeden en textiel bewerken. Op de arena gaven de vikingen spectaculaire vechtdemonstraties, waarbij de splinters van de schilden afvlogen. Verschillende vechttechnieken en wapens kwamen aan bod. Kortom het was een groot spektakel!

Wat moet een viking kunnen? Zwaardvechten natuurlijk! Met zwaard en schild bewapend ben je al een echte viking! Roeien konden de vikingen erg goed, men kon zelf een kijkje nemen en proberen zelf eens te roeien in een boomstamkano. Verder kon men onder anderen een rune-amulet maken en Vikingkoeken bakken.
Provincie:
Tag(s):