dinsdag, 28. februari 2006 - 13:49

'Hoge hakken echte politiek'

Almere

De vrouwen uit de Almeerse raad doen een boekje open over hun ervaringen in de politiek en nemen zelf het initiatief tot het stimuleren van participatie. Door het vertellen van hun eigen verhaal willen zij andere vrouwen activeren in Almere. Dertien persoonlijke verhalen zijn opgetekend in het boekje met de titel ‘Hoge hakken, echte politiek’.

Het eerste exemplaar wordt op woensdag 1 maart aangeboden aan Laetitia Griffith, wethouder en lijsttrekker van de VVD in Amsterdam. Zij is een voorbeeld voor veel vrouwen en daarom bieden de Almeerse raadsvrouwen haar het boekje aan.

De vrouwen gaan de boekjes met hun eigen verhalen zelf uitdelen in Almere bij evenementen, ontmoetingen en gesprekken met andere vrouwen. Zo zullen de verhalen mogelijk andere vrouwen een duwtje in de rug geven om actief te worden in de politiek.

Almeerse vrouwen op de kieslijsten reizen in het kader van de campagne Stem op een vrouw op 1 maart naar Amsterdam. Door kaarten uit te delen aan reizigers in de trein vragen zij aandacht voor een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de gemeenteraad.

Enkele citaten van de vrouwen uit het boekje:

“Ik ben begonnen omdat ik me wilde inzetten voor mijn directe omgeving. Heel klein, eigenlijk. Dat groeit�.
“In het begin dacht ik ‘ik zal het wel niet goed snappen’. Dat is typisch vrouwelijk om de oorzaak bij je zelf te zoeken�.
“Politiek is onderdeel van alles wat ik doe�.
“Politiek moet je durven doen�.
“Mijn handen jeukten�.
“Mijn lot en leven zijn bepaald door politiek�.
“Alles is politiek�.
“Het zit gewoon in me….�
Provincie:
Tag(s):