dinsdag, 18. juli 2006 - 8:24

Holleeder krijgt boete van 250,- euro

Amsterdam

Dinsdag zal in de zwaarbeveiligde rechtbank ‘de bunker’ in Amsterdam Osdorp de tweede ronde van het strafproces tegen Willem Holleeder beginnen. De rechtbank zal in de pro-formazitting beslissen of de 48-jarige verdachte langer in voorarrest moet blijven. Zijn advocaat Bram Moszkowicz pleit voor vrijspraak, omdat drie van de mensen die door Holleeder zouden zijn afgeperst nu verklaren dat dit niet zo is.
Voor de zitting begon kreeg Holleeder van de officier nog een boete van 250,- euro voor het negeren van een rood verkeerslicht waarbij hij een meisje op een scooter aanreed.

Holleeder liet weten het 'heel erg' te vinden dat het meisje gewond raakte maar dat hij verblind was door de laagstaande zon. Het ongeval vond plaats in januari 2005.

Het Openbaar ministerie, vertegenwoordigd door officieren Plooij en Teeven, komt vandaag met een nieuwe anonieme getuige ‘Getuige D.' in de zaak tegen Holleeder.

Deze getuige zou verklaard hebben dat Holleeder zelf betrokken was bij liquidaties. Tot nu toe verklaarden de getuigen alleen 'dat ze dat gehoord hadden'.

De in april doodgeschoten cafébaas van der Bijl zou dit ook verklaard hebben. Holleeder wordt verdacht van gewelddadige afpersing en betrokkenheid bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.
Provincie:
Tag(s):