dinsdag, 8. augustus 2006 - 15:19

@Home lanceert TV Zender voor en door kijkers

Groningen

Ambities om televisieregisseur te worden? Of acteur? Of presentator? Vanaf 7 september is het voor iedereen geen droom meer maar werkelijkheid. Dan lanceert @Home van Essent Kabelcom: ZiZone. ZiZone is een digitale televisiezender waarbij de kijker via een internetsite zélf de inhoud bepaalt én verzorgt. Hiermee zet @Home een nieuwe stap in de wereld van interactieve televisie die uniek is in Europa.

Een parodie op een TV-commercial, een eigen weerbericht, een impressie van een rampzalig verlopen vakantie of een per ongeluk geregistreerde blooper van een familielid, alles is mogelijk. Elk ingezonden filmpje maakt bovendien kans om écht op televisie uitgezonden te worden.

Het aanbieden van video-content op internetplatforms waar vervolgens op gestemd wordt bestaat al geruime tijd. Er is Shoobidoo (KPN), video.google.com (Google), www.youtube.com en sinds kort VideoTalent.nl (NCRV). Waar op deze sites de ingestuurde filmpjes alleen 'online' bekeken kunnen worden, gaat ZiZone een stap verder. ZiZone onderscheidt zich van haar voorgangers door het feit dat de bijdragen ook écht op televisie worden uitgezonden. Dat gebeurt via TV Digitaal, het gratis digitale televisiepakket van @Home. ZiZone is dus de 'next generation videosite' waarmee
iedereen kennis kan maken met alle facetten van het échte televisiemaken. In Europa vindt ZiZone hierin dan ook nergens zijn gelijke.
Categorie:
Tag(s):