donderdag, 3. augustus 2006 - 13:51

Hond met ernstige verwondingen afgemaakt

Venray

De politie heeft gistermiddag in een leegstaande woning aan de Haammakerstraat in Venray een zwaar mishandelde en ernstig verwaarloosde boxerhond aangetroffen. Een dierenarts die door de politie werd ingeschakeld, heeft de hond uit zijn lijden verlost.

De hond had over zijn gehele lijf schaaf-, brand- en schroeiplekken en hij had nauwelijks nog kussentjes onder zijn poten. Ook was de hond volledig uitgedroogd. Uitgebreid onderzoek leerde dat de hond in de nacht van 4 op 5 juli uit zijn ren bij een woning in Grubbenvorst gestolen is. Ook is vastgesteld dat deze hond op 31 juli op de Californische weg in Grubbenvorst aan de trekhaak van een auto vastgemaakt is. De hond is hierna enkele honderden meters meegesleurd toen de bestuurder met de auto ging rijden. Hierdoor heeft de hond bijna zeker zijn verwondingen opgelopen.

De politie is nu op zoek naar een 20-jarige man en zijn 21- jarige zwangere vriendin. In hun bijzijn is de hond voor het laatst gezien. Deze mensen verplaatsten zich toen in een zwarte Renault 19 met het Poolse kenteken LCC9498.

De politie heeft de hond in eerste instantie opgevangen en verzorgd. Een door de politie geraadpleegde dierenarts heeft de hond vanwege zijn verwondingen af moeten maken.
Provincie:
Tag(s):