maandag, 16. januari 2006 - 21:36

Hond steekt woning in de brand

Amsterdam

Een stukgekauwde spuitbus heeft gistermiddag het leven gekost van een hond aan de Ranonkelkade. De stukgekauwde spuitbus vatte vermoedelijk vlam door brandende lampen in de woonkamer. Er ontstond een kleine brand in de woonkamer. De hond is gestikt door de rook.

In de woonkamer werd een spuitbus aangetroffen met daarin de afdruk van een hondenbeet. De hond heeft de bus vermoedelijk stuk gebeten waardoor al het gas uit de spuitbus in één keer de kamer in stroomde. Door de hitte van lampen in de woonkamer kon het gas ontbranden en het meubilair in brand steken.

De brandweer trof de hond bewusteloos aan in de woonkamer. Brandweerlieden hebben de hond buiten nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet baten. De brand bleef beperkt tot de woonkamer. De bewoners waren ten tijde van het ongeluk even de deur uit. De brandweer werd gealarmeerd door de buren, die brand roken. Toen zij poolshoogte namen, viel het ze op de hond niet aansloeg toen zij op het raam tikten. Daarop schakelden zij de brandweer in.
Provincie:
Tag(s):