woensdag, 25. januari 2006 - 9:24

Honda presenteert nieuwe wagen RA106

Honda heeft zojuist rond 8.45 in Barcelona de nieuwe RA106 gepresenteerd. Net zoals vorig jaar presenteerde het team, toen onder de naam B·A·R, de wagen in de pitstraat van Barcelona. De verschillen zitten vooral in de aërodynamica en uiteraard de nieuwe V8-motor.

De eer was aan Rubens Barrichello om als eerste naar buiten te rijden met vlak achter zich aan Jenson Button. Beide coureurs rijden vandaag in de nieuwe wagen.

Geoff Willis, technisch directeur bij het Honda-team, gelooft dat de vandaag gepresenteerde RA106 een belangrijke stap vooruit zal zijn. De Brit denkt dat de nieuwe wagen het team zal helpen de allereerste winst binnen te halen dit seizoen.

“De nieuwe RA106 is het resultaat van vier jaar evolutie. Gedurende deze periode, heeft het team een hoge mate van technische capaciteit ontwikkeld, wat zich nu resulteert in het ontwerpen, bouwen en racen op het hoogste niveau�, zo vertelt Willis. “De nadruk ligt nu op de integratie en het combineren van het ontwerp en de beschikbare expertise, om een wagen te bouwen die in staat is de anderen uit te dagen voor de winst.�

Willis denkt dat de nieuwe Honda-krachtbron het team zal helpen goede resultaten te boeken: “Honda heeft een nieuwe motor gefabriceerd die zich competitief kan meten met de uitdaging van de overstap van V10-motoren naar V8-krachtbronnen. De nieuwe RA806E is het resultaat van een zeer intensief jaar hard werken met veel ontworpen concepten en het testen van het eerste prototype in mei 2005. We zijn erg enthousiast geworden sinds het laatste model in november 2005 zich zowel snel als betrouwbaar toonde.�
Categorie:
Tag(s):