woensdag, 31. mei 2006 - 12:04

Honderden bekeuringen bij ‘Dijkenprojekt’

Lingewaard

De politie heeft het afgelopen weekend bij verkeerscontroles op de dijken in de gemeente Lingewaard ruim 800 bekeuringen uitgedeeld. Van een 41-jarige motorrijdster uit Ede werd het rijbewijs ingevorderd wegens een forse snelheids-overschrijding.

De verkeerscontroles maken deel uit van het zo-genoemde ‘dijkenprojekt’ en heeft tot doel de verkeers-veiligheid op de dijken in de gemeente te verbeteren. De controles werden zaterdag en zondag gehouden op de Drielse Rijndijk in Driel, de Karstraat in Huissen en de Randwijkse Rijndijk in Randwijk.

Op zaterdag werden 369 bekeuringen uitgedeeld. Op zondag kwamen daar nog eens 510 bekeuringen bij. De Edese werd op de Drielse Rijndijk betrapt toen ze met 133 km/u over de Drielse Rijndijk reed. Op deze weg mag maximaal 80 km/u gereden worden.

Het politieoptreden was vooral gericht op snelheids-overtredingen, rechts inhalen, bumper kleven en het gebruik van autogordels. De politie maakte gebruik van onopvallende surveillanceauto’s en motoren. Ook de camera-auto van het tv-programma ‘Blik op de weg’ werd ingezet. Het dijkenprojekt is een jaarlijks terugkerende verkeerscontrole.
Provincie:
Tag(s):