vrijdag, 21. april 2006 - 11:11

Honderden handtekeningen voor trapveldje

Regelmatig lezen we over het creëren van dure sociale ontmoetingsplaatsen voor kinderen zoals hangplekken, skatebanen, speeltuintjes en Cruyff Courts. Ook vinden we het belangrijk dat de jeugd sport om zo de zwaarlijvigheid tegen te gaan. Maar desondanks moeten goedkope trapveldjes met hand en tand verdedigd worden. Zo ook in Elderveld.

Afgelopen weken zijn jongeren in Elderveld de straat op gegaan. Niet om te hangen, maar om handtekeningen te verzamelen voor behoud van hun trapveldje aan de Oegstgeeststraat in Elderveld. De gemeente wil hier namelijk kantoren bouwen.

De honderden handtekeningen die in korte tijd verzameld zijn, geven aan dat veel meer mensen hier bezorgd over zijn. Mede doordat er in de directe omgeving geen alternatieven voorhanden zijn.

De handtekeningen worden aanstaande maandag 24 april tussen 19.30 en 21.30 uur overhandigd tijdens de informatie bijeenkomst over dit gebied in de Kandelaar, Den Haagweg 1. D66 en de Christen Unie hebben zich al achter de jeugd geschaard en zullen naar aanleiding hiervan vragen stellen tijdens de eerstkomende commissievergadering over sport.

Nederland raakt zo volgebouwd, dat er voor trapveldjes vaak geen ruimte overblijft. Laten we ervoor zorgen dat er voor onze kinderen in de toekomst niet alleen digitale trapveldjes overblijven.
Provincie:
Tag(s):