dinsdag, 27. juni 2006 - 21:59

Hongaren bezoeken openbare scholen

Hoogezand-Sappemeer

Op 27 juni 2006 ontvangen alle twaalf scholen en het bestuur van het openbaar primair onderwijs in de gemeente Hoogezand-Sappemeer 111 collega’s uit Hongarije.
Zij komen kennis maken met het adaptief onderwijs. Het onderwijs gaat hier uit van de mogelijkheden en ontwikkeling van de individuele leerling.

De Hongaren maken een studiereis naar Nederland van 26 tot en met 30 juni, waarbij ze veel scholen bezoeken en gesprekken voeren met gemeentebestuurders. Omdat Hoogezand-Sappemeer ver gevorderd is met dit concept heeft het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum te Utrecht de gemeente gevraagd de Hongaren in onze gemeente te ontvangen.

De Hongaarse leerkrachten, schoolleiders, lokale bestuurders en trainers nemen deel aan een project dat wordt uitgevoerd door het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum International in Hongarije, samen met het Hongaars Instituut voor Openbaar Onderwijs in Budapest. Dit is een vierjarig project met als doel het bevorderen van de invoering van Adaptief Onderwijs in scholen en regio’s.
Provincie:
Tag(s):