donderdag, 26. januari 2006 - 18:26

Hoogendorp tekent tot 2009 bij Wolfsburg

Rick Hoogendorp (31) vertrekt per direct naar VfL Wolfsburg. RKC Waalwijk bereikte in het begin van de middag het eens met de Duitse club over de onmiddellijke overgang van van de spits. Later in de middag kwam ook Hoogendorp zelf rond met de club van de Volkswagenfabriek, waar hij een verbintenis tot en met 30 juni 2009 tekende.

Hoogendorp had een doorlopend contract tot medio 2007. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan, aldus een persbericht van de Brabanders. Naar verluidt kost de Hagenaar rond de 2,5 miljoen euro. ,,Het vertrek van Rick Hoogendorp is uiteraard een sportieve aderlating voor onze club'', aldus algemeen directeur Henry van der Vegt, ,,maar het transferbedrag is dusdanig dat dit niet af te slaan is.'' Bovendien speelt het persoonlijke aspect een rol. ,,Het is een prachtige kans voor Rick, die wij hem gezien zijn staat van dienst voor RKC niet wilden ontnemen.''

Hoogendorp ging in het seizoen 1998/1999 van eerste divisionist Dordrecht ’90 naar RKC. In de eerste divisie had hij op dat moment 140 wedstrijden op zijn naam staan waarin hij 55 maal doel trof. In totaal heeft Rick Hoogendorp inmiddels 365 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Zijn 150e doelpunt maakte hij onlangs tegen NAC Breda.
Categorie:
Tag(s):