woensdag, 5. juli 2006 - 14:49

Hooibult voor Guiness book of records

Oude- en Nieuwehorne

Het Flaeijelfeest in Oude- en Nieuwehorne, een van de grootste evenementen in Friesland, dat op 30 september aanstaande plaatsvindt, bestaat dit jaar 30 jaar. Dit jubileum is voor de organisatie een belangrijke reden om nog eens een extra impuls te geven aan de naamsbekendheid van het dit unieke dors- en oogstfeest, waarbij de nostalgie hoogtij viert en alle facetten van de cultuurhistorie van het Friese platteland in een dag ten tonele worden gevoerd.

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van het Flaeijelfeest wordt een poging gedaan om een vermelding te verwerven in het Guiness book of records. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Op dinsdag 4 juli aanstaande wordt namelijk op het evenemententerrein van het Flaeijelfeest (nabij het perceel Schotrelandseweg 10 in Nieuwehorne) " de hoogste hooibult ter wereld" opgebouwd. Deze hooibult is de komende maanden een bezienswaardigheid voor de voorbijgangers en zal tijdens de officiële opening van het Flaeijelfeest op 30 september 2006 officieel worden beoordeeld en gemeten door een deskundige jury en enkele vooraanstaande personen uit de provincie. Het juryrapport is dan de basis voor de vermelding in het Guiness book of records.

Tijdens het Flaeijelefest op 30 september aanstaande wordt de hooibult met behulp van een viertal antieke hooipersen tot pakjes verwerkt. De pakjes hooi worden vervolgens weer afgenomen door het bovengenoemde maatschap Jongsma.
Provincie:
Tag(s):