dinsdag, 19. september 2006 - 13:09

Hotel voor ruim 5500 euro opgelicht

Enschede

Zondagmiddag 17 september jl. meldde men vanuit een hotel aan de Oude Deldenerweg in Enschede dat een groep personen, die een aantal nachten in het hotel had verbleven, zonder te betalen het hotel had verlaten. Bovendien was door de groep een hoeveelheid goederen, o.a. sieraden, uit de winkel in het hotel meegenomen die ook niet waren afgerekend.

Toen de politiemensen bij het hotel waren werd door een personeelslid van het hotel aangegeven dat één van de personen bij het hotel was teruggekeerd. Deze man, een 36-jarige Rotterdammer, werd aangesproken en hij vertelde dat hij een tas was vergeten. Hij kon op dat moment geen verklaring geven waar de rest van de groep was en wist ook niet hoe een en ander was geregeld. Hierop is de man terzake oplichting en verduistering aangehouden en later die avond in verzekering gesteld.

In de loop van maandag de 18e september werd omtrent de gang van zaken iets meer duidelijk, nadat namens het hotel aangifte was gedaan.

In de loop van vorige week was door een man, niet zijnde de 36-jarige Rotterdammer, telefonisch informatie ingewonnen bij het hotel voor de reservering van een aantal kamers. Deze uiteindelijke reservering werd later door diezelfde man gedaan op naam van een bedrijf uit Rotterdam. In totaal hebben 8 volwassenen en 4 kinderen in het hotel verbleven vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag. Het totale schadebedrag wat het hotel hierdoor heeft geleden is ongeveer 5500 euro. Het vermoeden bestaat de man die gebeld heeft, gebruik heeft gemaakt van een valse naam. Ook de andere gebruikte namen van de groepsleden zijn vermoedelijk allemaal vals.

De 36-jarige ontkent ook maar iets met het geheel te maken te hebben, de politie stelt een verder onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):