dinsdag, 2. mei 2006 - 16:18

Hou je mobieltje in de gaten!

Lelystad

Twee jongens van 17 jaar uit Lelystad zijn na onderzoek afgelopen week aangehouden na de beroving van een 11-jarig meisje uit dezelfde plaats. Het meisje fietste woensdagmiddag 22 maart vanaf de Gordiaan richting de Rozengaard, toen er twee jongens naast haar kwamen fietsen. Zij vroegen haar of ze haar mobiele telefoon mochten lenen. Ze sloten haar in bij de Voorhof en graaiden de telefoon uit haar handen.

Het meisje probeerde een van de jongens nog tegen te houden, waarbij ze van hem een schop kreeg. Na de beroving gingen de jongens er vandoor. Op basis van het signalement is een van de jongens aangehouden. De andere jongen meldde zich aan het politiebureau en is daar aangehouden. De telefoon is weer terug bij zijn rechtmatige eigenaar. Beide verdachten zitten nog vast.

Ondanks regelmatig waarschuwingen krijgt de politie nog steeds meldingen van diefstallen van mobiele telefoons waarbij deze uit de handen van het slachtoffer zijn gegrist. De politie adviseert om voorzichtig te zijn met het gebruik van mobiele telefoons op straat.
Provincie:
Tag(s):