maandag, 9. oktober 2006 - 13:02

Houseparty veroorzaakt geluidsoverlast

Nieuwegein

Een houseparty afgelopen wekend in een gekraakte voormalige veilinghal aan de Ravenswade heeft voor een reeks aan klachten gezorgd, met name over geluidsoverlast. De politie kreeg meldingen uit Utrecht en Houten. In de nacht van zaterdag op zondag kwamen omstreeks 02.00 uur de eerste klachten binnen. Agenten die door de meldkamer naar het terrein werden gestuurd, constateerden dat toen geen sprake was van geluidsoverlast. Wel zagen zij dat zich rond het gebouw een groot aantal auto’s en mensen had verzameld.

In de loop van die nacht en vooral zondagochtend kwamen weer herhaaldelijk klachten binnen over luide muziek. Op verzoek van de agenten werd de muziek zachter gezet, waarna later de volumeknop weer werd opengedraaid. In de loop van de ochtend constateerde de politie dat het feest inmiddels werd afgebouwd. De overlast was begin die ochtend nagenoeg nihil, maar nam later weer toe.

Omstreeks 11.30 uur deelde de politie een laatste waarschuwing uit de geluidsoverlast te staken, anders zou worden overgegaan op inbeslagname van de apparatuur. De indruk bestond namelijk dat het feest in de nacht van zondag op maandag zou worden voortgezet. Na sommatie dat de boel om 20.00 uur definitief opgeruimd moest zijn, bleek het feest daadwerkelijk afgelopen en de muziek uit.
Provincie:
Tag(s):