woensdag, 16. augustus 2006 - 10:52

Huisdieren op bezoek in Utrechts kinderziekenhuis

Utrecht

Het Utrechtse Wilhelmina kinderziekenhuis heeft een nieuwe bezoekregeling, kinderen mogen bezoek krijgen van hun eigen huisdier. Uit onderzoek van het WKZ blijkt dat patientjes het meest hun vriendjes en huisdieren missen.

Het WKZ deed vorig jaar een onderzoek naar mogelijke verbeterpunten in het kinderziekenhuis. Behalve dat de kinderen meer kleur in de spreekkamer wilde, lekkerder eten en toegang tot internet was er de wens dat huisdieren op bezoek mogen komen. Daarom heeft het WKZ besloten dat kinderen die langer dan twee weken zijn opgenomen kleine huisdieren op bezoek mogen krijgen. Voorwaarde is dat de dieren gezond en ingeënt zijn. Andere kinderen mogen er geen last van hebben daarom moet ieder bezoek vooraf aangevraagd worden zodat er eventueel een aparte kamer gereserveerd kan worden.

Volgens Tonnie Snel, Hoofd van de Pedagogische Sector, hebben dieren een positieve invloed op de patiënten. “Het kind had zelf om haar hondje gevraagd, nadat we een aparte spreekkamer hadden geregeld hebben de ouders het hondje meegenomen�. Volgens haar is dit het eerste ziekenhuis in de regio die deze mogelijk biedt. Iedere patiënt kan een aanvraag indienen, tot nu toe zijn er nog geen andere aanvragen ingediend.

Het ziekenhuis heeft inmiddels ook laptops aangeschaft zodat kinderen aan bed kunnen surfen.
Provincie:
Tag(s):