vrijdag, 24. maart 2006 - 18:36

Huiselijk geweld; vrouw door echtgenoot mishandeld

Rotterdam

De politie van het district Oost heeft donderdag een 46-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 45-jarige echtgenote. De vrouw deed woensdag aangifte van mishandeling en bedreiging door haar man in hun woning aan de Hendrik de Keyserstraat.

Het slachtoffer was al eerder door haar echtgenoot mishandeld. Woensdagavond gebeurde dat opnieuw. De verdachte sloeg haar, kneep haar keel dicht en gooide haar tegen een wandmeubel. De vrouw wist vervolgens op haar blote voeten de woning te ontvluchten.
Zij is elders opgevangen en heeft onderdak gekregen.

Donderdag zijn politiemensen naar de woning gegaan. Omdat de verdachte niemand wilde binnenlaten, heeft de politie zich een toegang verschaft met een machtiging tot binnentreden. De 46-jarige man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tevens werd de nodige kleding meegenomen ten behoeve van het slachtoffer.
De politie werkt samen met, onder meer de gemeente en de GGD, aan het verminderen van huiselijk geweld, door het onderwerp bespreekbaar te maken, alert te reageren bij meldingen en slachtoffers te vragen aangifte te doen.

Eind februari werd het Advies- en Steunpunt Meld Huiselijk Geweld opgericht: 010 - 44 38 444. Via dit nummer krijgen slachtoffers, plegers, familie, buren en beroepskrachten advies, ondersteuning en informatie over hoe het geweld te stoppen. Het meldpunt is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):