woensdag, 19. april 2006 - 9:57

Huisvesting Poolse arbeiders ontruimd

Arcen

Het pand aan de Bosweg in Arcen, dat werd bewoond door Poolse seizoensarbeiders, is grotendeels door de eigenaar ontruimd. Dit meldt de gemeente Arcen en Velden. De gemeente heeft een tweetal adressen achter de hand waar de ‘dakloze’ Polen tot aan het weekend terecht kunnen.

De gemeente heeft het pand aan de Bosweg bij recreatiepark Klein Vink laten ontruimen, omdat het volgens de gemeente niet aan de brandveiligheidseisen voldeed. Ook zou de huisvesting van de seizoensarbeiders niet passen in het bestemmingsplan.

In het gebouw was voorheen een gezinsvervangend tehuis gevestigd. Het uitzendbureau waar de Polen voor werken is verantwoordelijk voor het vinden van vervangende huisvesting, zo laat de gemeente Arcen en velden weten. In het gebouw vonden ongeveer 100 Poolse arbeiders onderdak.

Tijdens een controle rond het middaguur bleken er nog 18 buitenlandse werknemers aanwezig te zijn. Ook bevindt zich nog een groot gedeelte van de bagage van de seizoenarbeiders in het pand. De eigenaar zal zorgdragen voor het overbrengen van deze bezittingen naar een andere locatie.
Provincie:
Tag(s):