dinsdag, 28. maart 2006 - 16:14

Hulp gevraagd bij oplossen ernstig misdrijf

Aalsmeer

Vanavond in Opsporing Verzocht aandacht voor een ernstig misdrijf dat plaatsvond in Aalsmeer. Een 22-jarige jongeman werd door een raam van zijn ouderlijke woning beschoten. De daders vluchtten weg in een uitzonderlijke Audi RS-6 die later brandend werd aangetroffen.

Woensdagavond 11 januari rond kwart voor elf wordt er aangebeld bij een huis aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Als de 22-jarige zoon langs het gordijn naar buiten kijkt om te zien wie er voor de deur staat, wordt er meteen geschoten. Er worden 6 kogels door het raam afgevuurd waarvan er één de jongen in zijn been raakt. De daders vluchtten weg in een Audi RS-6 die is voorzien van valse kentekenplaten. Deze auto bleek te zijn gestolen in april 2003 in Leusden, samen met 3 andere zeer kostbare Audi’s. De vluchtauto wordt korte tijd later brandend teruggevonden op het Vredenhofpad in Amsterdam.

Een speciaal rechercheteam is benieuwd of met name mensen in Delft iets meer weten over de vluchtauto. Die is op 18 oktober 2005 bekeurd voor foutparkeren in de Crommelinstraat in Delft. Omdat het om een zeer bijzondere Audi gaat is de vraag of het met name autoliefhebbers opgevallen wie er in dit racemonster reden. De Audi RS-6 is een stationuitvoering met een 450 pk motor en waar een prijskaartje van 135.000 euro aan hangt. Het valse kenteken was voorzien van de combinatie: 54-LG-PS. Het onderzoeksteam wil dus graag in contact komen met getuigen of met mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Het rechercheteam is telefonisch te bereiken via 020-5594200.
Provincie:
Tag(s):