woensdag, 12. april 2006 - 16:43

Hulpdiensten testen C2000 tijdens rampoefening

Rotterdam

Op woensdag hebben hulpdiensten tijdens een oefening het nieuwe communicatie systeem C2000 getest. De operatie ‘Veilige Haven’ vond plaats in de regio Rotterdam-Rijnmond met zwaartepunten op twee locaties.

Operatie ‘Veilige Haven’ is een grootschalige en realistische multidisciplinaire rampenoefening, waaraan hulpdiensten deelnemen uit zowel de regio Rotterdam-Rijnmond als uit regio’s daarbuiten. Het doel van de oefening was het technisch beproeven van het digitale communicatienetwerk C2000 in een praktijksituatie.

De eerste indruk van de oefenleiding is dat alle functionaliteiten van C2000 tijdens de oefening goed hebben gefunctioneerd. Wel liep de oefening enige vertraging op omdat één van de gespreksgroepen niet goed was geprogrammeerd. Dat kon snel worden verholpen. De oefening wordt uitgebreid geëvalueerd. Het evaluatieverslag zal worden aangeboden aan de minister van BZK.

Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website.Wij verzoeken u vriendelijk aan dit onderzoek deel te nemen.
Provincie:
Tag(s):