maandag, 15. mei 2006 - 10:20

Hulpdiensten zoeken naar 16-jarig meisje in Veluwemeer

Nunspeet

Politie, brandweer en de reddingsbrigade uit Elburg hebben vrijdagavond laat op het Veluwemeer tussen Harderwijk en Elburg een grote zoekactie gehouden naar een 16-jarig meisje uit de gemeente Elburg. Het meisje bleek later ongedeerd op eigen kracht naar huis te zijn gekomen

Een groep jongeren die met een paar bootjes op het water waren geweest hadden rond 22.00 uur nog een meisje in zwemkleding in het water zien lopen tussen de vaste wal en de Ral, één van de eilandjes in het Veluwemeer nabij camping Polsmaten in Nunspeet. Het meisje had aangegeven dat het wel goed ging, maar gezien de invallende duisternis, het koude water met de kans op onderkoeling waren de jongeren er niet gerust op en werd de politie geïnformeerd. De politie en de jongeren die de melding deden hebben vervolgens lange tijd met de bootjes naar het meisje uitgekeken.

Toen het meisje tegen middernacht nog niet was ontdekt, werd groot alarm geslagen en zette de politie en helikopter met zoeklicht in en kwam de brandweer met boten en duikploegen in actie. Ook de reddingsboot van de KNBRD uit Elburg werd ingeschakeld.

Rond 02.00 uur ’s nachts, maakte de vader van het meisje aan alle spanning een eind. Hij belde, wakker geworden van het helikoptergeluid, de politie met de mededelingen dat hij vermoedde dat er naar zijn dochter gezocht werd. Zij was ’s avonds zeer tegen zijn zin naar het water gegaan en kwam rond 23.00 uur veel te laat thuis. Hij was daar zeer boos over geweest, maar inmiddels lag ze veilig op bed. Na uitwisseling van het signalement bleek het allemaal te kloppen en werd de zoekactie gestaakt.
Provincie:
Tag(s):