zondag, 9. juli 2006 - 17:43

Hulpverleners aangevallen: vier agenten gewond

Delfzijl

De politie heeft zaterdagavond een behoorlijke strijd moeten leveren met een 37-jarige man uit Delfzijl. De man had in de voortuin van zijn woning aan de Uilenhoek zijn tuinhek en een oud bankstel in brand gestoken. Nadat de brandweer was gealarmeerd stond de man niet toe dat deze de brand zou blussen. Hij gedroeg zich erg agressief tegenover het brandweerpersoneel. Toen agenten ter plaatse kwamen om de brandweer te ondersteunen liep het helemaal uit de hand.

De man weigerde elke medewerking, hinderde de brandweer en nam een dreigende houding aan. Terwijl agenten probeerden om de man aan te houden, trachtte een 20-jarige Groninger deze aanhouding te verhinderen. Een worsteling was het gevolg. Hierbij liepen vier agenten letsel op aan handen, hoofd en borst, waarvoor ze zich later onder doktersbehandeling moesten stellen.

Nadat beide verdachten waren gepepperd, konden ze naar worden aangehouden. In de woning van de verdachte sneuvelde door de vechtpartij een deel van het meubilair. De beide verdachten blijven vastzitten voor brandstichting, vernieling, verzet en mishandeling.
Provincie:
Tag(s):