vrijdag, 9. juni 2006 - 14:06

Hulpverlening 2006 in Sint Philipsland

Sint Philipsland

De kleuren rood, geel en blauw zullen het Fliplandse straatbeeld op zaterdag 24 juni bepalen. De Sint Philipslandse brandweer organiseert dan het evenement HULPVERLENING 2006 ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de vrijwillige brandweer. Zo’n 30 voertuigen van verschillende disciplines uit de hulpverleningswereld zullen deze dag voor het publiek te bewonderen zijn. Het evenement wordt tegelijkertijd gehouden met de braderie op Sint Philipsland.

Op zaterdag 24 juni zal om 11:00 uur het evenement geopend worden door W. Nuis, burgemeester van Tholen. Ongeveer 30 voertuigen uit de hulpverlenings-wereld zullen te bewonderen zijn in de Fliplandse straten. Verschillende voertuigen van brandweer Tholen, waaronder de Fliplandse tankautospuit, zijn deze dag van nabij te bezichtigen.

Het SIGMA-team presenteert zich met enkele voertuigen en een noodhospitaaltent. Ook een ambulance ontbreekt niet op deze dag. In de gele keten is verder ook het Rode Kruis aanwezig. Omdat bij ongevallen de wegbeheerder en de ANWB-wegenwacht ook een belangrijke rol spelen, zullen deze organisaties ook aanwezig zijn.

De politie zal de gehele dag aanwezig zijn met een voertuig van het Korps Landelijke Politiediensten. Een bergingsbedrijf mag natuurlijk ook niet ontbreken, evenals de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Een publiekstrekker zal de crashtender van het merk E-One zijn. Dit enorme brandweervoertuig staat gestationeerd op de militaire vliegbasis Woensdrecht en is eigendom van de Koninklijke Luchtmacht.
Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO zal de gehele dag aanwezig zijn met een zogenaamde kantelauto. In dit voertuig is het mogelijk om te proberen hoe het is om met de gordel aan op de kop terecht te komen en zo ondersteboven uit de auto te klimmen.

Ook is er op deze dag aan de kinderen gedacht. Voor hen is er de mogelijkheid om geschminkt te worden en is er een spuitspel, waar met echte brandweerslangen geblust mag worden. Er is voor bezoekers volop parkeer-gelegenheid op het Fliplandse havenplateau, op loopafstand van de braderie en het hulpverlenings-evenement. De hele manifestatie duurt van 10:00 uur tot 20:00 uur.
Provincie:
Tag(s):