woensdag, 2. augustus 2006 - 8:47

Hulpverlening aan de kust

Cadzand

Dinsdag vond in Cadzand de hulpverleningsdag plaats. Tal van organisaties verleenden hun medewerking aan deze dag, zoals het Belgische -, Nederlandse - en Duitse Rode Kruis, de LOTUS en de VOS (de Belgische variant op de LOTUS), Brandweer, KNRM, reddingsbrigades, EHBO, beveiliging etc.

De dag begon met een kanonschot. Met dit kanon werden vroeger lijnen geschoten naar gestrande schepen. Er volgden diverse demonstratie. Waaronder een onwelwording op een bootje met drenkeling, een demonstratie met een blusbak waarbij bezoekers ook mochten blussen en een oefening met 2 drenkelingen. 's Avonds startte er een grote slotoefening waar alle organisaties aan meewerkten.

Op deze HV dag kwamen honderden bezoekers af. De demonstraties volgden zich meestal snel achter elkaar op, waardoor de bezoekers zich geen moment hoefden te vervelen. Afgezien van een enkele bui regen was het weer goed voor dit evenement.

Aan de hand van deze demonstraties willen de hulpverleningsdiensten laten zien met welke situaties ze dagelijks worden geconfronteerd. Daarnaast willen ze ook nieuwe vrijwilligers werven.
Provincie:
Tag(s):