zaterdag, 8. april 2006 - 12:55

Huur klucht: Dekker op de vlucht!

Amsterdam

Zaterdagmiddag was op de Dam in Amsterdam een betoging tegen het huurbeleid van minister Dekker van volkshuisvesting. Duizenden betogers waren op de Dam om hun ongenoegen te uiten. Politici, waaronder Femke Halsema (GroenLinks) Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) en Wouter Bos(PvdA) waren ook aanwezig evenals minister Dekker die een petitie in ontvangst nam.

De actievoerders verzetten zich onder meer tegen de voorgenomen bezuinigingen op de huurtoeslag en het voornemen om een kwart van de huursector te liberaliseren. Organisaties als Amsterdams Steunpunt Wonen, Jonge Socialisten, PvdA, Stichting De Ombudsman, Vrouwen en de Bijstand, de Landelijke Studenten Vakbond en enkele huurders verenigingen zijn op de Dam aanwezig om hun steun te betuigen.

Voorzitter van FNV-Bondgenoten Henk van der Kolk liet de duizenden betogers weten dat de bond volledig achter de actievoerders staat. Minister Dekker liet zich op het podium niet zien, zij bleef in een tent op de Dam. Na ontvangst van de petitie 'vluchtte' zij voor schreeuwende betogers. Volgens een woordvoerder was dit uit veiligheidsoverwegingen.
Provincie:
Tag(s):