zaterdag, 10. juni 2006 - 10:18

Hypotheekrente-aftrek van belang voor kiezer

Ruim 80 procent van de huiseigenaren in Nederland met een hypotheek zou graag meer duidelijkheid willen van de politiek rond de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Op
dit moment zegt 1 op de 10 mensen met een hypotheek dat ze zich, door de onduidelijkheid van de politiek op dit vlak, laten remmen in de aankoop van een huis. Men vindt de
politiek wispelturig op dit vlak. Bijna de helft (48%) van de huiseigenaren met een hypotheek kijkt er inmiddels dan ook niet vreemd meer van op als de politiek de renteaftrek ineens zou willen afschaffen. Dit blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau MarketResponse heeft laten uitvoeren onder duizend huiseigenaren in opdracht van de Van Bruggen Adviesgroep.

Ruim een derde (35%) van de Nederlanders met een hypotheek verwacht veel impact op hun financiële positie door
afschaffing van de renteaftrek. De helft van deze Nederlanders (49%) zegt vervolgens hun stemgedrag te veranderen om deze financiële gevolgen te voorkomen. De kans is dus reëel dat politieke partijen die tegen de aftrek zijn, bij de komende Kamerverkiezingen de nodige kiezers verliezen onder de huiseigenaren met een hypotheek.

‘De politiek moet duidelijk communiceren wat ze met de hypotheekrenteaftrek wil doen’, aldus Hans van Bruggen. ‘Het komt de economie niet ten goede als de Nederlanders massaal gaan zitten afwachten tot er meer duidelijkheid komt’.
Categorie:
Tag(s):