vrijdag, 4. augustus 2006 - 14:54

IC Laurentius Ziekenhuis maandag weer geopend

Roermond

Op de Intensive Care afdeling van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kunnen vanaf maandag waarschijnlijk weer patiënten worden opgenomen. Dit meldt het Roermondse ziekenhuis vandaag. De besmeting met de bacterie Serratia marcescens blijkt onder controle te zijn.

De IC afdeling zal vandaag helemaal worden gedesinfecteerd. De procedure neemt 24 uur in beslag. Na deze desinfectieperiode volgt nog een laatste controle op de aanwezigheid van de bacterie.

Er is nog een patiënt die besmet is met de bacterie. Deze patiënt maakt het goed en zal in een aparte ruimte nog geïsoleerd worden verpleegd, zo meldt het ziekenhuis.

Het ziekenhuis besloot vorige week vrijdag een patiëntenstop in te stellen op de IC afdeling, nadat twee patiënten overleden waren na de besmetting met de bacterie. In totaal liepen vijf patiënten een besmetting op.

Volgens het ziekenhuis is de besmetting opgetreden toen infusievloeistoffen op de intensive care afdeling werden gereed gemaakt voor medicatietoediening. Er is toen besloten dit proces uit te voeren in de apotheek van het ziekenhuis. Het onderzoek wordt nog voortgezet, om duidelijk te krijgen hoe de besmetting heeft kunnen ontstaan.
Provincie:
Tag(s):