zaterdag, 17. juni 2006 - 19:08

Icing with the stars

Geldrop

De Nederlandse ambachtelijke ijsbranche zet zich deze zomer in voor SOS-Kinderdorpen. Zo’n 75 Nederlandse ijsbereiders proberen gezamenlijk geld in te zamelen voor de bouw van een SOS-kinderdorp in Morelia (Mexico).

Leon en Heddeke Kees van de IJssalon Kees in Geldrop wilden hun steentje bijdragen aan het slagen van deze actie. Sinds begin juni is in de IJssalon van het Jaar 2005 het speciale SOS-ijs verkrijgbaar. Per verkocht ijsje gaat € 0,25 naar de bouw van het kinderdorp in Mexico, waar 126 weeskinderen weer een thuis zullen krijgen. Afgelopen zaterdag. organiseerde deze ijssalon daarom ‘Sterren scheppen voor SOS-Kinderdorpen’. Het doel van deze actie is om een aantal prominenten gedurende 2½ uur aan de vitrine te hebben om zoveel mogelijk speciaal SOS-ijs te verkopen. Leon en Heddeke Kees hopen hiermee een flink bedrag binnen te halen voor het goede doel. Zij hebben daarom hun uiterste best gedaan om een aantal grote namen naar de IJssalon te halen. Zo waren door de dag heen een wereldkampioen, een olympisch kampioene en een Europees kampioen aan de ijsvitrine te vinden. Een uitgelezen mogelijkheid dus om eens een ijsje te kopen bij Hans van Breukelen, Yvonne van Gennip of kunstfluiter Geert Chatrou.



Onder het motto ‘Geert schept ze fluitend…voor SOS-Kinderdorpen’ heeft als eerste Wereld- kampioen Kunstfluiten 2004 & 2005 Geert Chatrou achter de vitrine plaatsgenomen. Drievoudig Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip nam het stokje over. Tot slot heeft Hans van Breukelen nog een aantal ijsjes meegeschept. Aansluitend heeft Hans de cheque in ontvangst genomen met de opbrengst van deze speciale middag, namelijk € 212.69
Provincie:
Tag(s):