woensdag, 19. april 2006 - 22:27

Identiteit slachtoffers aanvaring bekend

Heumen

De mannen die woensdag 19 april 2006 rond 18.00 tijdens een aanvaring op het Maas-Waalkanaal in Heumen uur om het leven zijn gekomen zijn afkomstig uit Zehdenick (D). Hun leeftijd is 60 en 64 jaar. De schipper van het binnenvaartschip is een 61-jarige inwoner van Gorinchem. De familie van de slachtoffers komt vrijdag naar Nederland voor identificatie. De lichamen zullen daarna worden vrijgegeven.

Woensdagavond zijn er rond 18.00 uur 2 dodelijke slachtoffers op een plezierjacht gevallen nadat het op het Maas-Waalkanaal met een binnenvaartschip in aanvaring kwam. Het ongeval vond plaats ter hoogte van het plaatsje Heumen. Volgens een woordvoerder van de KLPD werd het plezierjacht overvaren door het binnenvaartschip.

Er werden door de hulpdiensten 2 Duitse mannelijke slachtoffers geborgen maar omdat er mogelijk een derde dodelijk slachtoffer was werd er verder geozcht. Het was woensdagavond namenlijk nog niet bekend of dat de 2 geborgen slachtoffers de enige opvarenden van het jacht waren. Duikploegen zochten de omgeving van de rampplek af. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Een technisch onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen. De schipper van het binnenvaartschip is gehoord en heeft een bloedproef ondergaan maar daarbij is geen alcohol in zijn bloed aangetroffen.

Donderdagochtend om 03.00 uur is het Maas-Waal kanaal weer vrijgegeven nadat werd vastgesteld dat er niet meer opvarenden aan boord waren van het jacht. Het Landelijke Verkeers Bijstandsteam zal vandaag een technisch onderzoek instellen naar de toedracht.
Provincie:
Tag(s):