vrijdag, 9. juni 2006 - 12:50

IJtunnel nog steeds gestremd

Amsterdam

Het lek in de bouwput van de Noord/Zuidlijn zorgt nog steeds voor filevorming bij de IJtunnel in Amsterdam Noord. In beide richtingen is voor het verkeer nog maar steeds één rijstrook beschikbaar.

Woensdagmiddag ontstond er een lek in een van de damwanden. Daardoor stroomde het water van het Noordhollandskanaal de bouwput in.

In een tijdsbestek van enkele uren stond deze helemaal onder water. De andere - westelijke - damwand was daarop niet berekend. Door kieren en andere openingen stroomde water over het wegdek van de Nieuwe Leeuwarderweg.

In verband met de reparatiewerkzaamheden werd de tunnel in de nacht van woensdag op donderdag voor al het verkeer afgesloten. Alleen hulpdiensten en het openbaar vervoer konden van de tunnel gebruik maken. Helaas duren de werkzaamhededen langer dan verwacht en waren zij op vrijdagmorgen nog steeds niet afgerond.

De werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn hadden door kleine lekkages al eerder enige vertraging opgelopen Deze waren echter allemaal voor woensdag opgelost. Wat het incident voor financiële gevolgen zal hebben is nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):