woensdag, 9. augustus 2006 - 17:50

Illegaal met oma's auto op stap

Rossum

De politie heeft dinsdagnacht een 17-jarige automobilist in Rossum aangehouden voor joyriding, het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.Oma’s auto kreeg de verdachte na verhoor niet meer mee.

Oplettende agenten zagen de jongeman vannacht rijden op de Burgemeester van Randwijckstraat in Rossum, waarbij zijn rijgedrag hun aandacht trok. Hierop stelden zij een onderzoek in.

Tijdens het gesprek met de politiemensen kwam deze jeugdige bestuurder verschillende keren met een andere naam en geboortedatum, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar mochten ter controle van zijn verhaal, vervolgens oma (als eigenaresse van de auto) en een vriendinnetje (als waar hij zou verblijven) niet gebeld worden. Dit wierp nog meer vragen op.

Na enige tijd kwam de verdachte toch met de bekentenis dat hij uit Zeewolde kwam en oma niets wist van het lenen van de auto.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor alle feiten waaraan hij zich vannacht schuldig heeft gemaakt. Met familieleden van de jongen is contact opgenomen over zijn tijdelijke verblijfplaats bij de politie.
Provincie:
Tag(s):