zondag, 2. april 2006 - 23:15

Illegale kipverkoper aangehouden

Enschede

Vrijdagmiddag 31 maart werd op de parkeerplaats bij een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede vanuit een camper illegaal kip verkocht. Dit bleek niet de eerste keer te zijn en hierover kwam een klacht bij de politie. Samen met een ambtenaar van de gemeente Enschede spraken agenten de 37 jarige kipverkoper uit Lengerich (Dld) aan. Hij was niet in het bezit van de juiste vergunningen en moest daarom stoppen met de verkoop van kip. De man weigerde echter om zijn zaak op te ruimen.

Nadat de de agenten enige tijd met de man in gesprek zijn geweest, besloten zij om zelf de kraam te ontdoen van de stroomtoevoer. De kipverkoper vertelde aan de agenten dat hij het gas wel liet branden en dat zonder stroom de boel in brand kon vliegen. Toen een agent de gaskraan wilde dichtdraaien verzette de kipverkoper zich, omdat hij niet wilde dat de agent in zijn kraam kwam.
Herhaaldelijk werd de man gevorderd om te vertrekken, maar gaf daar geen gehoor aan.
Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agent heeft de gaskraan dichtgedraaid.

Na verhoor en in het bezit van een bekeuring, werd de Duitser weer in vrijheid gesteld. Als de man nogmaals illegaal kip gaat verkopen wordt zijn kraam in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):