woensdag, 5. april 2006 - 10:02

Illegale sigaretten gevonden bij controle automarkt

Utrecht

Dinsdag 4 april hield de politie, in samenwerking met de douane, een grootschalige controle op de automarkt bij de Veemarkthallen. Tussen 03.00 uur en 14.30 uur controleerden tientallen agenten en douanepersoneel de voertuigen en hun inzittenden die de automarkt bezochten en werd er toezicht gehouden in de omgeving.

Een speurhond van de douane vond in één van de gecontroleerde auto’s een illegale partij van 7.600 sigaretten. Verder werd in vijf voertuigen illegale rode diesel aangetroffen. Ook zijn 11 jerrycans met diverse brandstoffen, die los in de auto’s stonden, op last van de brandweer in beslag genomen.

De politie nam bij 40 bestuurders een blaastest af, maar constateerde geen overtreding van de alcohollimiet. Wel werden er een flink aantal bekeuringen uitgeschreven. Zo waren twee voertuigen voorzien van ongeldige kentekenplaten, wat een bekeuring van €450 per auto opleverde. Vier mensen werden bekeurd omdat zij een auto wilden verhandelen buiten het marktterrein. Verder werden er nog enkele bekeuringen uitgeschreven voor verkeersfeiten (rood licht, gordel, papieren) en liepen drie wildplassers tegen de lamp.

De politie houdt iedere dinsdag toezicht op en rond de automarkt. Het doel is om de overlast in de omgeving terug te dringen en strafbare feiten op te sporen. Illegale handel in sigaretten en het gebruik van rode diesel wordt aangepakt. Tevens wordt gezocht naar (mogelijke) illegale wapens.
Provincie:
Tag(s):