vrijdag, 31. maart 2006 - 18:32

Illegalen vervangen bolletjesslikkers in Roermond

Roermond

Burgemeester Henk van Beers van Roermond is kwaad op minister Donner van Justitie nu hij door de districtschef van de politie op de hoogte is gesteld dat de bolletjesbajes aan de Pollaertstraat in Roermond wordt bevolkt door illegale vreemdelingen. Van Beers was van deze koerswijziging niet vantevoren op de hoogte gebracht.

Hij heeft zijn ongenoegen hierover in een brief geuit aan minister Donner. Het voormalige ‘huis van bewaring’ werd tot nu toe gebruikt als opvanglocatie voor de bolletjesslikkers die op Schiphol werden aangehouden.

De verandering van populatie is al enige tijd in gang gezet. Bijna de helft van de 192 beschikbare plaatsen wordt al ingenomen door illegale vreemdelingen. De drugskoeriers worden overgeplaatst naar het reguliere gevangenissen.

De burgemeester is bang dat hij extra personeel moet vrijmaken uit het politiekorps. Hij wil niet dat dit ten koste gaat van de politiebezetting op de straat. Ook kan hij de omwonenden in de binnenstad nog niet informeren, omdat hij niet door justitie is geïnformeerd.

De oude gevangenis is door justitie aangewezen als opvang voor de bolletjesslikker. Deze termijn loopt af op 31 december 2006. Van Beers hoopt snel in overleg te kunnen treden over de nieuwe situatie met justitie, politie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
Provincie:
Tag(s):