donderdag, 13. juli 2006 - 8:31

Impuls voor ROC opleidingen op Sportcomplex

Eindhoven

Met ingang van het nieuwe schooljaar is het ROC Eindhoven met vier opleidingen op middelbaar beroepsniveau actief op het gemeentelijk Sportcomplex Eindhoven-Noord. Studenten van de opleidingen Sport & Bewegen, Defensie, Beveiliging en Recreatie & Toerisme kunnen dan op het sportcomplex terecht voor sport en bewegen of voor praktijkstages op het sportcomplex.

Voor de dagelijkse lessen wordt onder meer gebruik gemaakt van het zwembad, het sportpark en de tennishal. Vanaf januari 2007 zullen ook de nieuwe sporthal en turnhal voor het ROC Eindhoven worden ingezet. Deze sportaccommodaties zijn momenteel in aanbouw op het sportpark, nabij het clubgebouw van DSC korfbal aan de Vijfkamplaan.

Voor de praktijkstages liggen zowel bij de sportverenigingen, als bij de particuliere sport- en horeca ondernemers op het sportcomplex zeer uiteenlopende mogelijkheden. Dit geldt eveneens voor de gemeentelijke sportaccommodaties en evenementen. De samenwerking tussen het ROC Eindhoven en de gemeente Eindhoven geeft een aanzienlijke impuls aan de opleidingsmogelijkheden van Eindhovense MBO studenten en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het sportcomplex. Educatie en onderwijs zijn daarbij naast sport en recreatie , gezondheid en cultuur belangrijke onderdelen die mensen op een prettige manier stimuleert om actief te zijn.
Provincie:
Tag(s):