maandag, 18. december 2006 - 15:09

In één nacht 14 rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontroles

Noord-Holland

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december hebben de vijf politiekorpsen in Noord-Holland op een groot aantal wegen in de provincie gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij 14 Automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd nadat bleek dat zij ver boven de toegestane limiet van 0,5 promille zaten. Eén bestuurder had bijna vier keer de toegestane alcohollimiet en blies 1,95 promille.

Deze controles werden gehouden in het kader van de Europese alcoholcontrole, waarbij in tal van Europese landen gelijktijdig grootscheeps wordt gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Op ruim 35 locaties werden bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. In totaal werden 106 van de ruim 5.800 gecontroleerde bestuurders aangehouden.

Twintig van de aangehouden drankrijders waren 'beginnend bestuurder', dat wil zeggen dat zij hun eerste rijbewijs na 30 maart 2002 hebben gehaald. Voor deze groep geldt de lagere alcohollimiet van 0,2 promille.

In Amsterdam werd een man aangehouden omdat hij reed zonder rijbewijs en verzekering. Een andere verdachte werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs reeds ingevorderd was.

In de regio Kennemerland werd een bestuurder aangehouden wegens verzet tegen de politie. Ook zijn passagier werd aangehouden wegens het belemmeren van ambtshandelingen.
Provincie:
Tag(s):