dinsdag, 13. juni 2006 - 9:15

In brons gegoten voetstapjes

Ede

De in brons gegoten voetstapjes van acht kinderen uit de gemeente Ede kregen zaterdag 10 juni een plek in de Torenstaat, tussen de Markt en de Oude Kerk in Ede-Centrum. Op 2 december 2005 tijdens de opening van de nieuwe Markt zijn in gips voetstapjes gezet door kinderen uit de gemeente Ede.

Het gaat om Tijmen Bretthouwer uit Ede, Jaap Fransen uit Bennekom, Mark van de Meene uit De Klomp, Tessa van den Top uit Wekerom, Marieke Lagerwey uit Lunteren, Gerard van den Top uit Harskamp, Jerom van de Kraats uit Ederveen en Anne Rutten uit Otterlo. Zij symboliseren dat het nieuwe stadshart er is voor alle inwoners van de gemeente Ede.

Op zaterdag 10 juni werden de bronzen voetstapjes onthuld, samen met burgemeester Robbertsen en de Edese kunstenaar Jissy Keuenhof, die de gipsen voetafdrukken in brons heeft gegoten.

De ceremonie werd gestart omstreeks 13.00 in een tent bij de Oude Kerk aan de Grotestraat in Ede. Daarvandaan gingen de jongens en meisjes naar de Torenstraat, waar ze bij hun eigen voetstap gingen staan. Deze waren afgedekt met zand.

Elk kind veegde daarna de tegeltjes het eigen tegeltje schoon.
Provincie:
Tag(s):