vrijdag, 20. januari 2006 - 19:13

In het been geschoten man blijkt zelf schutter

Doetinchem

De 29-jarige Doetinchemmer, die verleden week donderdag zou zijn beschoten in een bosperceel aan de Engbergseweg in Gendringen, blijkt zichzelf verwond te hebben. De man bekende het feit donderdag bij de politie en leverde de vuurbuks, waarmee de verwonding was ontstaan, in. Tegen hem en zijn vriendin wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het schietincident in een bosperceel bij een uitspanning aan de Engbergseweg blijkt te zijn verzonnen. Dit biechtte de brenger van het verhaal donderdag op aan de Achterhoekse politie.Uit zijn verklaring blijkt, dat de man zichzelf in zijn been had geschoten en het verhaal had verzonnen, omdat hij bang was in een politiecel te belanden.

Het schietincident werd op donderdag 12 januari tegen middernacht bij de politie gemeld. Een uitgebreid technisch onderzoek met ondermeer een metaaldetector leverde niets op en voor de rest werden er in het bosperceel geen bruikbare sporen van het misdrijf aangetroffen.

De politie had ook enige twijfels bij de aangifte en begin deze week zocht de verdachte zelf contact met de politie, kennelijk om schoon schip te maken. Het incident had toch voor de nodige onrust gezorgd en de politie was voornemens om donderdagavond een passantenonderzoek in te stellen, maar dit kon door de bekentenis worden afgelast.

De verdachte heeft zijn vuurbuks en patronen ingeleverd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.Tegen zijn 28-jarige vriendin wordt wegens betrokkenheid eveneens proces-verbaal opgemaakt. Verder onderzoekt de politie of er een civielrechtelijke procedure kan worden opgestart voor de gemaakte kosten.
Provincie:
Tag(s):