dinsdag, 11. juli 2006 - 12:08

In Zeeuws-Vlaanderen op pad via de satelliet

Regionaal

Een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen biedt deze zomer iets extra's voor actievelingen. Sinds 1 juli kunnen toeristen in West-Zeeuws-Vlaanderen gebruik maken van een GPS-apparaat om avontuurlijke routes te wandelen of te fietsen. Die starten vanaf zeven verschillende campings en het VVV-kantoor te Cadzand.

Via tussendoorweggetjes, over de stranden en door stukken natuur, wijst het GPS apparaat (Global Positioning System) de toerist de weg. Midden in de prachtige natuur wordt via de satelliet de positie bepaald. Het GPS apparaat geeft precies aan welke kant de route op gaat. Een kaart of bordjes zijn overbodig.

De prachtige natuur in Zeeuws-Vlaanderen zit vol met verrassende items. Van ieder avontuurlijk item is er een route gemaakt, waarbij de mensen kunnen kiezen tussen wandelen of fietsen, een lange of een korte route.

Het GPS systeem leidt ze langs molens, kleurrijke landschappen, de kust met strand en zee maar ook langs antiekadressen in de knusse dorpjes. Alle routes liggen aan het water of in de natuur, dus er is voldoende ruimte om heerlijk te relaxen. Inmiddels zijn 8 routes in de apparaten geprogrammeerd.

Dit project is een gezamenlijke inspanning van de 7 campings van Stichting 't Springertje en de VVV Zeeuws-Vlaanderen en wordt financieel ondersteund door Vitaal Platteland Zeeland en het stimuleringsfonds van de Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen.

Doel van het project is het onder de aandacht brengen van Zeeuws-Vlaanderen als aantrekkelijke vakantiebestemming en de streek op een nieuwe en verassende manier te presenteren. Het GPS-project wordt dit seizoen gestart als pilot met de bedoeling de routes voor het seizoen 2007 verder uit te breiden.

De deelnemende campings en de VVV Zeeuws-Vlaanderen verhuren vanaf 1 juli deze GPS-apparaten en bieden speciale GPS-arrangementen aan.
Provincie:
Tag(s):