donderdag, 6. juli 2006 - 18:51

Inbraaktest op politiesite

Venlo

Sinds dinsdagochtend is er op de website van de politie Limburg-Noord een inbraakpreventietest gepubliceerd. Deze inbraakpreventietest is een initiatief vanuit de politie Midden-West Brabant dat deze week ook op de website van de andere zuidelijke regio’s wordt gepubliceerd.

De inbraakpreventietest is bedoeld om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis en zich bewust te worden van hun gedrag hieromtrent (bijvoorbeeld een raam open laten staan terwijl de bewoners van huis gaan). Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning.

De politie hoopt met deze interactieve test de burger bewust te maken van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen.

De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):