dinsdag, 30. mei 2006 - 13:16

Inbreker bekent 10 insluipingen

Kampen

De verdachte die woensdagmorgen 19 april dankzij een oplettende getuige kon worden aangehouden is door de politie gehoord. Bij onderzoek in zijn woning werden diverse, van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Tijdens het verhoor bekende de man een tiental insluipingen in garages en woningen in Kampen.

De man ging voornamelijk tijdens de nacht op pad in de wijk West. Daar zocht hij woningen uit waarvan de ramen en deuren niet waren afgesloten. Trof hij een open raam of deur aan dan ging hij naar binnen. In de woning nam hij alles mee wat hij kon gebruiken. Dat varieerde van mobiele telefoons tot aan de inhoud van de koelkast. In de meeste gevallen was de buit niet groot. Een groot deel van de gestolen goederen werd bij de verdachte thuis aangetroffen. Deze goederen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren.
De verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Het bericht van 19 april:
Inbreker op heterdaad betrapt

Kampen - Woensdagmorgen 19 april omstreeks 07.00 uur zag een getuige dat een onbekende man een schuur in de tuin van een woning aan de Fontuinkruid binnen liep. Even later kwam de man met 2 pakken frisdrank en een fles cola de schuur weer uit. De getuige heeft de verdachte aangehouden en de bewoner in kennis gesteld. Deze belde de politie. De verdachte, 36 jaar uit Kampen, werd door de politie overgebracht naar het bureau in Zwolle en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):