woensdag, 12. juli 2006 - 18:24

Inbreker bevrijdt uit schoorsteen

Maastricht

De Politie Limburg Zuid heeft gisteren, met assistentie van de brandweer, in Maastricht een inbreker uit een schoorsteen moeten bevrijden. Een 72-jarige inwoonster van Maastricht (Bourgongnestraat) kreeg rond 15.45 uur onverwacht bezoek van een voor haar onbekende man.

De man rende door haar woning en de vrouw kreeg de indruk dat hij voor iets op de vlucht was. De man verliet even later de woning.

Kort daarna kwam een melding bij de politie binnen dat men een inbreker overlopen had op het Corversplein. Op het moment dat daar de politie arriveerde was de vogel alweer gevlogen. De patrouilles speurden de omgeving af op zoek naar de inbreker.

Ondertussen kwam er weer een melding binnen van bewoners van een pand aan de Wycker Brugstraat, dat men iemand op het dak hoorde lopen.

De agenten troffen echter niemand op het dak aan, maar hoorden wel geluiden vanuit de schoorsteen. De inbreker bleek acht meter diep in de schoorsteen gezakt te zijn en zat klem.

De brandweer bevrijdde de 33-jarige inwoner van Maastricht uit zijn benauwde positie, waarna hij werd aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken. Hij is ingesloten in het politiebureau voor nader verhoor.
Provincie:
Tag(s):