donderdag, 19. januari 2006 - 9:02

Inbreker verraden door bloedspoor

Nijmegen

Woensdagochtend kreeg de politie een telefoontje dat er ingebroken was in een school aan de Gildenkamp. Er zou ruit ingeslagen zijn. De politie ging erheen en trof bij de vernielde ruit vers bloed. Vermoedelijk was de dief niet in de school geweest.

Iets voor het tijdstip van die melding had de politie een telefoontje gekregen dat een man aan zijn hand gewond geraakt zou zijn bij een flat aan de Voorstenkamp 11de straat. Hij zou in zijn hand gestoken zijn. Vanzelfsprekend ging de politie ook naar die melding.

Ondertussen was het onderzoek in de buurt van de school aan de gang. Agenten vonden een bloedspoor op straat in de richting van de Voorstenkamp 11de straat. Het vermoeden ontstond dat de gewonde man, een 33-jarige Nijmegenaar, wel eens de inbreker zou kunnen zijn.

Bij de flat aan de Voorstenkamp werd ook een fiets aangetroffen waaraan de handvatten vers bloed zat. Daarom werd er een politie-speurhond bijgehaald. De hond nam lucht van de fiets waarna de agent de hond de vrijheid gaf het spoor te volgen. De hond liep prompt de route naar de school waarbij ingebroken was!

De 33-jarige Nijmegenaar werd aangehouden. De bebloede fiets is in beslag genomen. De aangehouden man moest aan zijn verwonden in het ziekenhuis worden behandeld. De politie stelt nog een nader onderzoek in en maakt tegen de man proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):