donderdag, 23. februari 2006 - 10:24

Inbreker verstopt zich op toilet

Leeuwarden

Woensdag is om 13.10 uur een 40-jarige Leeuwarder aangehouden inzake woninginbraak, verzet, mishandeling en belediging. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht waar bleek dat het een veelpleger betrof.

De man had samen met een nog onbekende verdachte ingebroken in een woning aan de Huizumerlaan. De 49-jarige bewoner van het pand werd verrast bij thuiskomst, hij ontdekte daar de inbrekers. De bewoner schakelde meteen de politie in. De twee mannen kozen via een raam op de eerste verdieping het hazenpad. In hun vlucht liet het duo een tas met een computerbeeldscherm van de bewoner achter. Agenten hielden een zoekactie in de omgeving.

Een gedetailleerd signalement van het tweetal bood goede aanknopingspunten. De 40-jarige man werd door agenten in het toilet van een opleidingsinstituut aan de Agora ontdekt en aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet, daarnaast beledigde en bespuugde hij de agenten. De man kon zich niet identificeren en wilde zijn identiteit ook niet mondeling prijsgeven. Hij is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de andere inbreker. De 49-jarige Leeuwarder deed aangifte van woninginbraak.
Provincie:
Tag(s):