woensdag, 15. november 2006 - 11:30

Inbreker wordt op heterdaad betrapt

Leeuwarden

Woensdagochtend vroeg is een 21-Jarige inwoner van Noardburgum aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Oeverstraat.

De bewoners, een 20-Jarige man en een 18-Jarige vrouw, lagen te slapen toen ze plots wakker schrokken omdat er iemand door het slaapkamer raam klom en op het slapende stel met een zaklamp scheen. De 20-Jarige bewoner waarschuwde een 31-Jarige huisgenoot.

Deze man ging, op blote voeten en in een t-shirt en korte broek gekleed, achter de inbreker aan. Even later volgde ook de 20-Jarige bewoner. Op het Vliet trof de politie de verdachte en de twee bewoners aan. De Noardburgumer zat onder het bloed. Hij was volgens de 31-Jarige man gevallen, maar de verdachte verklaarde dat hij was geslagen door de 31-Jarige.

De politie hield de inbreker aan en bracht hem over naar het ziekenhuis. Hier werden zijn lichte verwondingen aan het hoofd gehecht. Na de behandeling is hij voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):