maandag, 6. maart 2006 - 15:00

Inbrekers vluchtten bij alcoholcontrole

Zwolle

Zondagavond werden drie mannen van 24 en 26 jaar uit Ede aangehouden in de omgeving van Westenholte. De mannen vielen op, aangezien ze rond 21.00 uur op de Zwolseweg probeerden te ontkomen aan een alcoholcontrole. De bestuurder van de personenauto met daarin nog twee inzittenden negeerde het stopteken en ging er vervolgens als een speer vandoor via de Schoolstraat in de richting van Zwolle.

De auto reed vervolgens met hoge snelheid de Veecaterdijk op. Een motoragent wist de personenauto tot stilstand te krijgen op de kruising Scholtensteeg met de Zalkerdijk. Op het moment dat de motoragent van zijn motor afstapte, stapten de drie mannen uit hun auto en renden hard weg.
De bestuurder vluchtte een weiland in, in de richting van Zwolle. De andere twee mannen renden de dijk af en liepen vervolgens een moerasgedeelte in. Op een gegeven moment
verloor de motoragent de drie mannen uit het oog.
Ter plaatse trof de politie in de auto van de mannen inbrekersgereedschap aan.

Met de inzet van meerdere collega's werden de voetsporen in de sneeuw gevolgd.
Rond 21.15 uur zagen de agenten in het moerasgedeelte een grijsreflecterende bies oplichtten. Hier bleek dat één van de verdachten, een 24-jarige man uit Ede, op een boomstronk lag. Deze man is door de agenten uit het moeras gehaald en aangehouden. Vervolgens is er intensief in de omgeving gezocht naar de twee andere verdachten.

Rond 00.30 uur zijn de twee 26-jarige mannen uit Ede, die overigens drijfnat waren, op de hoek Blaloweg / Voorsterweg aangehouden. Zij zijn allen ingesloten op het politiebureau in Zwolle. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):